Menu Close

Jaunums Turības bibliotēkā – izziņas materiāls par medijpratību

Grāmatu jaunumiem Biznesa augstskolas Turība plauktā pievienojies mācību un izziņas materiāls “Medijpratība: Domā! Lieto! Zini!”. Materiāls tapis medijpratības projekta ietvaros, ko Komunikācijas virziens realizē jau gadu, un pastāsta par šodien tik aktuālo tēmu – kā neiekrist viltus informācijas valgos, mācēt lietot publiskajā telpā pieejamo informāciju, pārbaudīt to, kā arī – kā droši komunicēt digitālajā vidē.
Šobrīd vērtīgais projekts noslēdzies, bet tā laikā tapušas daudzas noderīgas lietas gan studentiem, gan lektoriem, piemēram, mājaslapa par medijpratību https://medijpratiba.turiba.lv/, gan podkāsti un citi vērtīgi materiāli par medijpratību, kritisko domāšanu, digitālās komunikācijas drošību, viltus ziņām, dezinformāciju, utt.
Projektā lielākoties tika iesaistīti Komunikācijas virziena studenti, bet dažādas vieslekcijas un lekcijas bija iespējams apmeklēt visas augstskolas studentiem un pasniedzēji. Kā arī Komunikācijas virziena sadarbības – Teikas vidusskolas, skolēniem.

Medijpratības projekts tika realizēts Amerikas izglītības un globālās attīstības organizācijas “IREX” Baltijas Medijpratības programmas ietvaros.